bewaar
Currysalsa met rozijnen
Currysalsa met rozijnen
bewaar

Currysalsa met rozijnen

20 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 eetlepels

olie

100 g

sjalotten

2 eetlepels

milde currypasta

100 g

rozijnen

2 eetlepels

limoensap

½ zakje

verse koriander

Aan de slag

In steelpan olie verwarmen en sjalotten 5 min. heel zachtjes fruiten. Currypasta toevoegen en al roerend 1 min. meefruiten. Rozijnen en 150 ml water toevoegen, aan de kook brengen en alles 10 min. heel zachtjes laten koken. Naar smaak limoensap, zout, en peper door salsa roeren. Salsa laten afkoelen en koriander erdoor roeren. Salsa tot gebruik, afgedekt, bewaren. Lekker bij o.a. gemarineerd varkensvlees, kip, kalkoen en gegrild naanbrood.

tip

algemeenWarm is deze salsa ook heel erg lekker, vooral bij varkensvlees.