bewaar
Salade van gegrilde romaatjes
Salade van gegrilde romaatjes
bewaar

Salade van gegrilde romaatjes

10 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

½

citroen

3 el

olijfolie + extra voor invetten

2 el

gedroogde oregano

2 bakjes

romaatjes (kleine tomaatjes)

1 kleine

rode ui

200 g

witte kaasblokjes

Dit heb je nodig

  • grillmand of aluminium bakje, ingevet

  • barbecue

Aan de slag

Steek de barbecue aan. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop in een kom de citroenrasp, het citroensap, de olie en oregano tot een dressing. Bewaar de dressing tot gebruik op kamertemperatuur. Doe de romaatjes in de grillmand en zet deze op de gloeiend hete houtskool. Gril de romaatjes ca. 4 min. tot er zwarte vlekjes op de velletjes komen. Schud de grillmand regelmatig, zodat de romaatjes gelijkmatig kleuren. Schep de romaatjes in een schaal, doe de uiringen en de kaas erbij en schenk de dressing erover. Voeg naar smaak peper en zout toe en schep de salade voorzichtig om.

tip

Tomaatjes grillen op de barbecue

Instructievideo - 00:32 min.