bewaar
Carpaccio van serranoham en tomaat
Carpaccio van serranoham en tomaat
bewaar

Carpaccio van serranoham en tomaat

25 min. bereiden
114waarderingen

Ingrediënten

4 personen

125 g

pistachenootjes ongepeld

4 takjes

oregano

1

citroen

4 el

olijfolie (extra vierge met basilicum)

zout

(versgemalen) zwarte peper

12

romaatjes (kleine tomaatjes)

200 g

Campofrio Jamón Serrano

Aan de slag

1

Pistachenootjes pellen, grof hakken en in droge koekenpan lichtbruin roosteren. Op bordje laten afkoelen. Oreganoblaadjes van takjes rissen en heel fijnhakken. Citroen goed schoonboenen en 2 tl schil eraf raspen. Citroen uitpersen. In kom 1 1/2 el citroensap met oregano, citroenrasp, olijfolie, zout en peper tot dressing kloppen.

2

Tomaten wassen en met scherp mes in heel dunne plakjes snijden. Op vier borden plakjes serranoham naast elkaar uitspreiden. Plakjes tomaat erop leggen. Dressing erover sprenkelen en pistachenootjes erover strooien.