Carpaccio van serranoham en tomaat

voorgerecht
4 personen
3
114
Advertentie
Ingrediënten
- 125 g pistachenootjes ongepeld
- 4 takjes oregano
- 1 citroen
- 4 el olijfolie (extra vierge met basilicum)
- zout
- (versgemalen) zwarte peper
- 12 romaatjes (kleine tomaatjes) (of cherrytomaatjes)
- 200 g Campofrio Jamón Serrano (plakjes)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Pistachenootjes pellen, grof hakken en in droge koekenpan lichtbruin roosteren. Op bordje laten afkoelen. Oreganoblaadjes van takjes rissen en heel fijnhakken. Citroen goed schoonboenen en 2 tl schil eraf raspen. Citroen uitpersen. In kom 1 1/2 el citroensap met oregano, citroenrasp, olijfolie, zout en peper tot dressing kloppen.
- Tomaten wassen en met scherp mes in heel dunne plakjes snijden. Op vier borden plakjes serranoham naast elkaar uitspreiden. Plakjes tomaat erop leggen. Dressing erover sprenkelen en pistachenootjes erover strooien.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 345 kcal
- eiwit 0 g
- koolhydraten 0 g
-
vet 0 g
waarvan verzadigd 0 g