Lamskoteletjes met artisjok-yoghurtdip

mediterraan
hoofdgerecht
4 personen
3
13
Advertentie
Ingrediënten
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
- 2 tenen knoflook (geperst)
- 8 lamskoteletjes
- 1 blik artisjokharten (uitgelekt)
- 150 ml volle yoghurt
- 2 eetlepels verse muntblaadjes (in reepjes)
- olie om in te vetten
Keukenspullen
- staafmixer of keukenmachine
- barbecue
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Meng de olie met 1 eetlepel citroensap, de komijn en de helft van de knoflook. Leg de lamskoteletjes in een lage schaal en bestrijk ze rondom met de komijnmarinade. Dek de schaal af en laat het vlees in de koelkast minimaal 1 uur marineren. Laat het vlees bijtijds op kamertemperatuur komen. Pureer met een staafmixer of in een keukenmachine de artisjokharten met de yoghurt, de rest van de knoflook en het citroensap. Breng de dip op smaak met zout en peper.
- Leg de lamskoteletjes op een ingevet rooster boven heet vuur en gril ze in ca. 4 minuten per kant bruin en bijna gaar. Serveer bestrooid met munt en geef de artisjok-yoghurtdip apart erbij.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 385 kcal
- eiwit 22 g
- koolhydraten 9 g
-
vet 29 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Kookboek: Variatie op het vuur