bewaar
Lamskoteletjes met artisjok-yoghurtdip
Lamskoteletjes met artisjok-yoghurtdip
bewaar

Lamskoteletjes met artisjok-yoghurtdip

20 min. bereiden
2 uur wachten
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 eetlepels

olijfolie

2 eetlepels

citroensap

1 theelepel

gemalen komijn (djinten)

2 tenen

knoflook

8

lamskoteletjes

1 blik

artisjokharten

150 ml

volle yoghurt

2 eetlepels

verse muntblaadjes

olie om in te vetten

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

  • barbecue

Aan de slag

1

Meng de olie met 1 eetlepel citroensap, de komijn en de helft van de knoflook. Leg de lamskoteletjes in een lage schaal en bestrijk ze rondom met de komijnmarinade. Dek de schaal af en laat het vlees in de koelkast minimaal 1 uur marineren. Laat het vlees bijtijds op kamertemperatuur komen. Pureer met een staafmixer of in een keukenmachine de artisjokharten met de yoghurt, de rest van de knoflook en het citroensap. Breng de dip op smaak met zout en peper.

2

Leg de lamskoteletjes op een ingevet rooster boven heet vuur en gril ze in ca. 4 minuten per kant bruin en bijna gaar. Serveer bestrooid met munt en geef de artisjok-yoghurtdip apart erbij.