Gestoofde kip met tuinerwten en worteltjes

hollands
hoofdgerecht
4 personen
3
61
Advertentie
Ingrediënten
- 1 kg aardappels (pommes culinair (zak a 1 1/2 kg), gehalveerd)
- 1 schaal kipdrumsticks (ca. 575 g)
- 25 g margarine
- 3 kleine uien (in partjes)
- 2 tenen knoflook (grof gesneden)
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 500 g tuinerwten (met worteltjes (verpakking a 1 kg, diepvries))
- 1 bakje verse peterselie (blad (15 g), blad fijngesneden)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Kook de aardappelen in weinig water met wat zout gaar in 25 minuten.
- Wrijf de kipdrumsticks in met zout en peper. Verhit de margarine in een braadpan, leg de drumsticks erin met de ui en knoflook en bak de kip rondom bruin in 10 minuten. Voeg de tomaatblokjes, tuinerwten en worteltjes en 150 ml (heet) water toe, leg de deksel op de pan en stoof het gerecht nog 15 minuten.
- Neem de pan van het vuur en roer de peterselie erdoor. Serveer de stoofpot met de aardappelen.
Tip:
De drumsticks zijn gaar als het vlees gemakkelijk loslaat van het botje.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 445 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 61 g
- vet 12 g
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 22-23