bewaar
Caesar salade
Caesar salade
bewaar

Caesar salade

30 min. bereiden
272waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

petit pains

3 el

extra vierge olijfolie

1

middelgroot ei

250 g

kipfilet

4 el

traditionele olijfolie

46 g

ansjovisfilets in olie in blik

4 el

mayonaise

1 teen

knoflook

½

citroen

1 krop

romainesla

50 g

Parmigiano Reggiano

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Maal ⅓ van de petit pains in de keukenmachine tot fijne kruimels. Snijd de rest van de petit pains in blokjes en schep ze in een bakblik om met 3 el olie. Bak de croutons in de oven in 15-20 min. goudbruin en knapperig. Laat de croutons afkoelen.

2

Klop in een diep bord het ei los. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zout. Snijd de kipfilet in plakjes. Haal de plakjes kip eerst door het ei en wentel ze daarna door het broodkruim. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de kip in 5 min. knapperig bruin en gaar. Keer ze halverwege.

3

Laat de ansjovisfilets uitlekken en prak 2 ansjovisfilets fijn in een wijde schaal. Meng de mayonaise erdoor. Pers de knoflook en de citroen erboven uit. Klop met een garde door elkaar tot een dikke gebonden dressing. Snijd de sla in reepjes en schep door de dressing. Leg de plakjes kip, croutons en de rest van de ansjovisfilets erop. Schaaf de kaas in plakjes en verdeel over de sla.

tip

Croutons maken

Instructievideo - 01:14 min.