bewaar
Oosterse roerbak met peultjes
Oosterse roerbak met peultjes
bewaar

Oosterse roerbak met peultjes

Recept dat je vliegensvlug klaarmaakt voordat de muziekles begint.

15 min. bereiden
43waarderingen

Ingrediënten

4 personen

375 g

tofu naturel

200 g

verse peultjes

300 g

pandanrijst

2

uien

1

rode paprika

1

komkommer

3 el

zonnebloemolie

100 ml

woksaus gember-knoflook

Recept dat je vliegensvlug klaarmaakt voordat de muziekles begint.

Aan de slag

1

Snijd de tofu in blokjes. Schep de tofublokjes om met 2 el woksaus. Maak de peultjes schoon. Breng ruim water aan de kook en kook de peultjes 2 minuten. Spoel ze in een vergiet af onder stromend koud water. Kook de pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2

Snijd de paprika heel fijn en de komkommer in reepjes. Verhit 2 el olie in een wok en roerbak hierin de ui en de paprikasnippers op hoog vuur 3 minuten. Schep de tofublokjes, peultjes en komkommerreepjes erbij en roerbak op hoog vuur 2 minuten. Schenk de rest van de woksaus en ca. 100 ml kookwater van de rijst erbij en breng het geheel al omscheppend aan de kook.

3

Giet de rijst af. Serveer de rijst bij het roerbakgerecht.