Gewokte peultjes met tofu en gember-knoflooksaus

Recept dat je vliegensvlug klaarmaakt voordat de muziekles begint.

495 kcal

15 min. bereiden

3.1/5

(45)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 375 gram tofu naturel

    tofu naturel

  • 200 gram verse peultjes

    verse peultjes

  • 300 gram pandanrijst

    pandanrijst

  • 2 uien

    uien

  • 1 rode paprika

    rode paprika

  • 1 komkommer

    komkommer

  • 3 eetlepel zonnebloemolie

    zonnebloemolie

  • 100 ml woksaus gember-knoflook

    woksaus gember-knoflook

2009 week 20-21 - 2009 week 20-21

Aan de slag

  1. Snijd de tofu in blokjes. Schep de tofublokjes om met 2 el woksaus. Maak de peultjes schoon. Breng ruim water aan de kook en kook de peultjes 2 minuten. Spoel ze in een vergiet af onder stromend koud water. Kook de pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Snijd de paprika heel fijn en de komkommer in reepjes. Verhit 2 el olie in een wok en roerbak hierin de ui en de paprikasnippers op hoog vuur 3 minuten. Schep de tofublokjes, peultjes en komkommerreepjes erbij en roerbak op hoog vuur 2 minuten. Schenk de rest van de woksaus en ca. 100 ml kookwater van de rijst erbij en breng het geheel al omscheppend aan de kook.

  3. Giet de rijst af. Serveer de rijst bij het roerbakgerecht.

Wat vond je van dit recept?

Gewokte peultjes met tofu en gember-knoflooksaus

Recept dat je vliegensvlug klaarmaakt voordat de muziekles begint.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig