bewaar
Ovenschotel van chipolataworstjes met sla
Ovenschotel van chipolataworstjes met sla
bewaar

Ovenschotel van chipolataworstjes met sla

15 min. bereiden
20 min. wachten
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 schaal

chipolataworstjes

1 schaal

aardappelpuree

1 eetlepel

olijfolie

400 g

winterwortel

1 krop

sla

1

komkommer

50 ml

mayonaise

1 eetlepels

mosterd

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 1 1/2 liter

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C. Leg de worstjes in een kookpan, schenk er zoveel warm water op, dat ze onder staan en breng ze aan de kook. Kook ze 1 minuut. Schep de aardappelpuree in de ovenschaal en verdeel de puree gelijkmatig. Druk de worstjes naast elkaar in de puree. Kwast de worstjes en de puree in met olijfolie en schuif de schaal 20 minuten in de oven, of tot de puree mooie goudbruine puntjes krijgt.

2

Schil de winterwortel(s) en rasp ze op de grove rasp. Meng de sla, de komkommer en de wortel in een slakom. Klop een dressing van mayonaise, mosterd naar smaak, wat water en zout en peper naar smaak en meng deze kort voor het serveren door de sla. Serveer de ovenschotel met de salade.

algemeenMeng voor een lekker zoet smaakje een handje rozijnen door de salade.