bewaar
Courgette-citroensoep
Courgette-citroensoep
bewaar

Courgette-citroensoep

Met Griekse yoghurt maak je soepen intens romig. En deze courgette-citroensoep was op zichzelf al zo heerlijk…

25 min. bereiden
207waarderingen

Ingrediënten

8 personen

2

courgettes

15 g

verse basilicum

2 el

traditionele olijfolie

750 ml

kraanwater

760 ml

gevogeltefond

100 g

Grana Padano kaas

1

citroen

100 g

Griekse yoghurt

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Met Griekse yoghurt maak je soepen intens romig. En deze courgette-citroensoep was op zichzelf al zo heerlijk…

Aan de slag

1

Snijd de courgettes in blokjes en snijd de basilicum fijn. Verwarm de olijfolie in een soeppan en bak de courgettes 3 min. Schenk de fond en het water erbij en breng het geheel al roerend aan de kook. Laat de soep 10 min koken.

2

Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

3

Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf mooie krullen van de kaas. Rasp de schil van de schoongeboende citroen. Breng de yoghurt op smaak met de rasp en schep door de soep. Bestrooi vlak voor het serveren met de kaaskrullen en de basilicum.