Gestoomde kip met wortellinten
Ingrediënten
2 personen
200 gram | kipfilet | |
2 cm | verse gember | |
2 eetlepel | sojasaus | |
1 | winterpeen | |
1 zakje | bosuitjes | |
200 gram | peultjes | |
200 gram | tuinerwten | |
1 | citroen |
Dit heb je nodig
stoommandje
Aan de slag
Snijd de kipfilet in dunne plakken. Pers met een stevige knoflookpers de gember uit, roer hem door de sojasaus en schep het geheel door de kipfilet. Laat dit minimaal 5 minuten intrekken. Schil intussen de winterpeen en schaaf hem in lange linten. Snijd ook de bosui in de lengte in lange repen. Leg de kip met de wortellinten in een stoommandje of in een vergiet boven een pan met kokend water. Stoom de kip met de deksel op de pan 2-3 minuten. Voeg de peultjes en de tuinerwten toe en stoom nog 10 minuten. Stoom vervolgens nog 2 minuten de bosui mee. Verdeel de groenten en de kip over 4 borden en besprenkel met citroensap en (versgemalen) peper naar smaak. Lekker met gekookte pandanrijst.
Gember gebruiken
Instructievideo - 01:26 min.
Gestoomde kip met wortellinten
hoofdgerecht
2 personen
280 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de kipfilet in dunne plakken. Pers met een stevige knoflookpers de gember uit, roer hem door de sojasaus en schep het geheel door de kipfilet. Laat dit minimaal 5 minuten intrekken. Schil intussen de winterpeen en schaaf hem in lange linten. Snijd ook de bosui in de lengte in lange repen. Leg de kip met de wortellinten in een stoommandje of in een vergiet boven een pan met kokend water. Stoom de kip met de deksel op de pan 2-3 minuten. Voeg de peultjes en de tuinerwten toe en stoom nog 10 minuten. Stoom vervolgens nog 2 minuten de bosui mee. Verdeel de groenten en de kip over 4 borden en besprenkel met citroensap en (versgemalen) peper naar smaak. Lekker met gekookte pandanrijst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
200 g kipfilet
2 cm verse gember
2 el sojasaus
1 winterpeen
1 zakje bosuitjes
200 g peultjes
200 g tuinerwten
1 citroen
Dit heb je nodig
stoommandje