bewaar
Vegetarische currysoep (baby 9 maanden)
Vegetarische currysoep (baby 9 maanden)
bewaar

Vegetarische currysoep (baby 9 maanden)

30 min. bereiden
44waarderingen

Ingrediënten

2 personen

Ingrediënten voor 2 volwassenen, 1 peuter en 1 baby vanaf 9 maanden:

150 g

rijst

1 zak

wokgroenten

½

courgette

4 eetlepels

olie

100 g

currysaus

250 g

tofu naturel

30 g

amandelschaafsel

100 ml

kokosmelk

Aan de slag

1

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, voeg nog geen zout toe. Scheid de broccoli van de wokgroente. Stoom de broccoliroosjes en de courgetteblokjes in een vergiet boven de pan met rijst in 8-10 minuten gaar, met de deksel op de pan.

2

Kook 500 ml water. Verhit intussen in een pan 1 el olie en voeg de wokgroenten toe. Roerbak ze 2-3 minuten, en voeg het kokende water toe. Doe de currysaus erbij en laat de soep ca. 5 minuten zacht pruttelen. Breng op smaak met zout.

3

Dep intussen de tofublokjes droog met keukenpapier. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de tofu in ca. 10 minuten knapperig. Houd enkele blokjes apart en breng de rest op smaak met zout.

4

Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan. Schep per persoon 1 opscheplepel gekookte rijst in een grote soepkom, overgiet met de soep en voeg een scheutje kokosmelk toe. Garneer de soep met tofublokjes en geroosterd amandelschaafsel. Breng op smaak met zout.

algemeenVoor uw jongste kind: Meng de zoutloze gekookte rijst met gepureerde courgette en een scheutje kokosmelk. Lekker met de broccoliroosjes en tofublokjes.