bewaar
Viskoekjes met bosui
Viskoekjes met bosui
bewaar

Viskoekjes met bosui

25 min. bereiden
72waarderingen

Ingrediënten

1

komkommer

2

limoenen

2 x 250 gr

kabeljauwfilet

1

ei

4 eetlepels

bloem

2

bosuitjes

1

rode peper

100 ml

gembersiroop

2 eetlepels

olie

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

Schaaf de komkommer met een dunschiller in de lengte in lange repen, schep er wat zout naar smaak door en laat de komkommer rusten. Boen 1 limoen schoon en rasp 1 tl van de groene schil af, pers de limoenen uit. Snijd de vis in stukken en pureer die samen met de limoenrasp, het ei en de bloem in de keukenmachine tot een gladde massa, breng op smaak met zout en peper. Neem de vis uit de keukenmachine, schep de helft van de bosui erdoor en vorm er met natte handen 8 platte vormpjes van. Snijd de rode peper in lange zeer dunne reepjes (de zaadjes kun je naar smaak gebruiken, ze maken de saus extra pittig). Breng de gembersiroop aan de kook met de peperreepjes en laat 5-10 min. op een zacht vuur doorkoken. Draai het vuur uit en roer het limoensap erdoor. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de viskoekjes in 7-8 min. gaar, keer ze halverwege. Dep de komkommer goed droog en verdeel de repen over vier borden. Leg de viskoekjes ernaast en serveer met de zoete pepersaus. Bestrooi het gerecht met de rest van de bosui.