bewaar
Gemarineerde garnalen met paprikacompote
Gemarineerde garnalen met paprikacompote
bewaar

Gemarineerde garnalen met paprikacompote

30 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

garnalen

3

sjalotten

1

limoen

1 mespunt

cayennepeper

3 eetlepels

olijfolie

6

rode paprika's

1 theelepel

honing

200 ml

droge witte wijn

1 theelepel

gedroogde tijm

Aan de slag

Garnalen, 1 sjalot, limoenrasp en -sap door elkaar scheppen. Op smaak brengen met zout en cayennepeper. In pan met dikke bodem olie verhitten. Rest van sjalot goudbruin fruiten. Paprika zacht meebakken, blijven roeren. Honing, wijn, tijm en 150 ml water toevoegen. Paprika met deksel schuin op pan op matig vuur stoven tot bijna alle vocht verdampt is. Paprika op smaak brengen met zout en peper. Paprikacompote over vier borden verdelen. Garnalen en marinade erop scheppen. Geroosterd brood schuin halveren en erbij serveren. Lekker met rijst.