bewaar
Garnalen in romige paprikasaus
Garnalen in romige paprikasaus
bewaar

Garnalen in romige paprikasaus

40 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

2 eetlepels

boter

3

rode paprika's

200 ml

droge witte wijn

½ theelepel

gedroogde tijm

4 eetlepels

pijnboompitten

250 ml

slagroom

1 zak

cocktailgarnalen

½ zak

veldsla of waterkers

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

1

In koekenpan boter verhitten. Paprika op laag vuur 5 min. zachtjes bakken zonder bruin te kleuren. Regelmatig omscheppen. Wijn en tijm toevoegen en wijn in 5 min. op enkele eetlepels na laten verdampen. In keukenmachine of in hoge kom met staafmixer paprika met stoofvocht, pijnboompitten en slagroom tot gladde saus pureren. Paprikasaus op smaak brengen met zout en peper. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.

2

Garnalen enkele minuten in warm water laten ontdooien. Afgieten, garnalen droogdeppen en 15 min. op kamertemperatuur laten komen. Paprikasaus (naar keuze warm of op kamertemperatuur) in acht glazen scheppen en garnalen erover verdelen. Garneren met toefje veldsla of waterkers.