bewaar
Makreelmaaltijdsalade
Makreelmaaltijdsalade
bewaar

Makreelmaaltijdsalade

Frisse salade gaat verrassend goed samen met de zachtzoute makreel.

20 min. bereiden
145waarderingen

Ingrediënten

4 personen

700 g

krieltjes

1

medium handsinaasappel

2 el

mayonaise

2 el

crème fraîche

2 stengels

bleekselderij

400 g

verse gerookte makreelfilet

Frisse salade gaat verrassend goed samen met de zachtzoute makreel.

Aan de slag

1

Kook de krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2

Boen de sinaasappel schoon. Rasp de schil en pers de vrucht uit. Meng de mayonaise met de crème fraîche. Breng op smaak met de sinaasappelrasp en -sap. Snijd de bleekselderij (zonder blaadjes) in reepjes. Verdeel de vis in reepjes, roer ze met de bleekselderij, peper en zout door de sinaasappelsaus.

3

Schep de krieltjes door de makreelsalade en garneer met het selderijblad.

tip

bereidingstipJe kunt de makreelsalade eventueel een dag eerder maken. Bewaar de salade afgedekt in de koelkast.