
Makreelmaaltijdsalade
Frisse salade gaat verrassend goed samen met de zachtzoute makreel.
590 kcal (voedingswaarden)
20 min. bereiden
Ingrediënten
4 personen
700 g
krieltjes
1
medium handsinaasappel
2 el
mayonaise
2 el
crème fraîche
2 stengels
bleekselderij
400 g
verse gerookte makreelfilet
Frisse salade gaat verrassend goed samen met de zachtzoute makreel.
Aan de slag
1
Kook de krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
2
Boen de sinaasappel schoon. Rasp de schil en pers de vrucht uit. Meng de mayonaise met de crème fraîche. Breng op smaak met de sinaasappelrasp en -sap. Snijd de bleekselderij (zonder blaadjes) in reepjes. Verdeel de vis in reepjes, roer ze met de bleekselderij, peper en zout door de sinaasappelsaus.
3
Schep de krieltjes door de makreelsalade en garneer met het selderijblad.
bereidingstipJe kunt de makreelsalade eventueel een dag eerder maken. Bewaar de salade afgedekt in de koelkast.