bewaar
Puddinkjes met boerenjongenscompote
Puddinkjes met boerenjongenscompote
bewaar

Puddinkjes met boerenjongenscompote

20 min. bereiden
45 min. wachten
32waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

vanillestokje

150 ml

melk

150 ml

slagroom

6

eieren

125 g

suiker

1 tl

kaneel

2

appels

50 ml

boerenjongens

Dit heb je nodig

  • 4 ovenschaaltjes (inhoud a 175 ml)

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 160 °C. Snijd het vanillestokje open en schraap met een mespunt het merg eruit. Breng in een steelpan de melk met de slagroom, het vanillemerg en vanillestokje zachtjes aan de kook. Zet het vuur uit en laat het mengsel 10 min. trekken. Roer de eidooiers in een kom met 100 g suiker. Zeef het warme melkmengsel erboven en los de suiker erin op. Roer goed door. Schenk het mengsel in de ovenschaaltjes en strooi de kaneel over. Zet de schaaltjes in een ruime ovenschaal en schenk daar tot de helft heet water in. Bak de puddinkjes in de oven in ca. 45 min. gaar. Breng de appelblokjes met de boerenjongens en de rest van de suiker aan de kook en laat 10 min. zachtjes doorkoken. Serveer de appelcompote bij de puddinkjes.

tip

algemeenServeer de puddinkjes met amandelkrullen: Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng 50 g boter en 50 g poedersuiker in een kom tot een romig geheel. Splits een ei en meng het eiwit, 50 g bloem en een mespunt zout. Spuit het beslag met een spuitzak in strepen van ca. 8 cm op een ingevette bakplaat. Strooi hierover 2 el amandelschaafsel en bak de koekjes ca. 5 min. Neem van de bakplaat en leg op een deegroller of fles zodat de koekjes gaan krullen. Laat afkoelen.