bewaar
Thaise loempiaatjes
Thaise loempiaatjes
bewaar

Thaise loempiaatjes

Deze loempia's frituur je niet, maar gaan lekker de oven in.

30 min. bereiden
2 uur wachten
117waarderingen

Ingrediënten

6 vellen

diepvries filodeeg

1

rode peper

2 cm

verse gember

3 el

Thaise vissaus

3 el

traditionele olijfolie

250 g

Chinese wokgroente taugé-rode paprika

150 g

gerookte kipreepjes

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Deze loempia's frituur je niet, maar gaan lekker de oven in.

Aan de slag

1

Laat het filodeeg in ca. 2 uur ontdooien.

2

Was de rode peper, halveer en verwijder de zaadlijsten. Snijd de peper in dunne reepjes. Schil de gember en snijd heel fijn. Roer de peper en de gember door de vissaus. Verhit in een wok of braadpan 1 el olie en bak de soepgroente op hoog vuur in ca. 3 min. Schep regelmatig om. Roer het vissausmengsel erdoor. Laat de groenten afkoelen en schep de kipreepjes erdoor.

3

Halveer een vel filobladerdeeg en bestrijk de helft dun met 1 el olie. Leg een deel van het groentemengsel aan de korte kant en vouw de zijkanten ca. 2 cm naar binnen. Rol het filodeeg om de vulling.

4

Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4. Loempiaatjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen en dun bestrijken met rest van de olie. In oven in ca. 20 minuten bruin bakken. Loempiaatjes koud of warm serveren met bijvoorbeeld zoete chili loempiasaus.

tip

Rode peper schoonmaken

Instructievideo - 00:34 min.

Gember gebruiken

Instructievideo - 01:26 min.

Filodeeg gebruiken

Instructievideo - 01:41 min.