bewaar
Varkenshaas met gekonfijte ui
Varkenshaas met gekonfijte ui
bewaar

Varkenshaas met gekonfijte ui

30 min. bereiden
1 uur wachten
409waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

rode uien

1 eetlepel

tijmblaadjes

½ eetlepel

balsamicoazijn

50 gr

boter

8 plakken

Jambon d'Ardenne

4

varkenshaasjes

150 ml

sinaasappelsap

1 zak

rucola

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • lage ovenschaal

  • kleine ovenschaal, ingevet

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de uien in het ovenschaaltje. Bestrooi met (grof zee)zout, (versgemalen) peper en tijm en druppel er 1 eetlepel azijn over. Voeg 20 g boter toe in klontjes. Dek de uien af met bakpapier en schuif ze in de oven. Laat de uien in 25-30 min. gaar worden. Laat de uien afkoelen. Halveer de plakken ham in de lengte. Snijd de varkenshaasjes in de lengte diep in en vul ze met de gekonfijte ui. Wikkel elk varkenshaasje stevig in 4 halve plakken ham. Verhit de resterende boter in een koekenpan en bak het vlees in 10 minuten rondom bruin. Leg de varkenshaasjes naast elkaar in een lage ovenschaal. Roer het sinaasappelsap door het bakvet, laat inkoken tot een jus en schenk deze over het vlees.

2

Verwarm de oven voor op 150 °C. Doe de varkenshaasjes 20-30 minuten in de oven. Snijd het vlees in plakken van 2 cm dik en leg deze dakpansgewijs op 4 warme borden. Leg er wat rucola bij. Serveer de jus erbij. Serveren met haricots verts met pecannoten (recept elders op site) en aardappelpuree met venkel (recept elders op site).

tip

algemeenAls voorgerecht kunt u serveren de bloemkoolsoep met portobello (recept elders op site) en als nagerecht romige frambozentaartjes met witte chocolade (AH Excellent voor de Feestdagen product. Tijdelijk in het assortiment), of chocoladeframbozen (recept elders op site).