Kalkoen gevuld met citroenricotta
Kalkoen gevuld met citroenricotta
bewaar
bewaar

Kalkoen gevuld met citroenricotta

30 min. bereiden
2 uur 45 min. oventijd
10 min. wachten
212waarderingen

Aan de slag

1

Verkruimel het brood in de keukenmachine. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop de eieren los en snijd de peterselie fijn. Meng in een kom de ricotta met het broodkruim, ei, citroenrasp, ⅔ citroensap, de peterselie en (versgemalen) peper en zout.

2

Maak het vel van de kalkoen rondom voorzichtig los, ook bij de poten. Doe dit door je hand voorzichtig tussen het vel en het vlees te schuiven. Zorg dat het vel niet scheurt. Bedek het vlees met plakjes pancetta en trek het vel er weer strak overheen.

3

Vul de buikholte van de kalkoen met het ricottamengsel en druk dit goed aan. Steek het vel rond de buikholte dicht met cocktailprikkers. Besprenkel de kalkoen met de rest van het citroensap en wrijf daarna in met de boter. Bestrooi vervolgens met (versgemalen) peper en zout.

4

Leg 2 lange vellen aluminiumfolie kruislings in de braadslee en vouw deze losjes om de kalkoen. Bewaar de kalkoen eventueel tot gebruik in de koelkast. Laat de kalkoen in minimaal 2 uur weer op kamertemperatuur komen.

5

Verwarm de oven voor op 175 ºC. Schuif de braadslee in de oven en laat de kalkoen in ca. 2 uur en 15 min. gaar worden. Steek de kern- of vleesthermometer in de borst van de kalkoen. Als deze 70 ºC aangeeft, is de kalkoen gaar. Verwijder de folie en laat de kalkoen in nog 20-30 min. op 200 ºC goudbruin worden.

6

Leg de kalkoen op een platte schaal of plank en laat hem onder de folie nog 10 min. rusten. Schenk het braadvocht in een pan en voeg de fond toe. Laat dit op hoog vuur in 10 min. inkoken tot een lekkere jus. Snijd de kalkoen aan tafel aan. Schep de vulling bij de kalkoen. Geef de jus er apart bij.

variatietipWil je dit gerecht voor 4 personen maken, dan is een kalkoen wel erg groot. Neem dan een scharrelkip en bereid deze op dezelfde manier met de helft van de hoeveelheid vulling en pancetta. Reken op ca. 1 uur met aluminiumfolie bij 175 ºC in de oven en daarna nog ca. 15 min. zonder folie.
algemeen* Tijdelijk in assortiment in december.
bereidingstipEen kern- of vleesthermometer geeft aan hoe gaar het vlees is door de temperatuur te meten in het midden van het vlees.

Kalkoen braden

Instructievideo - 06:32 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kalkoen gevuld met citroenricotta

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig