bewaar
Aardappel-preischotel met cervelaat
Aardappel-preischotel met cervelaat
bewaar

Aardappel-preischotel met cervelaat

30 min. bereiden
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 pak

cervelaatworst

½ zakje

verse bieslook

5

eieren

4 eetlepels

olijfolie

1 zak

gesneden champignons

1 zak

aardappelschijfjes

1 zak

gesneden prei

2 zakken

veldsla

3 eetlepels

sladressing caesar

Aan de slag

Cervelaatworstjes in lengte halveren. Bieslook fijnknippen. Eieren loskloppen met 2 el water, bieslook en zout en peper naar smaak. 3 el olie verhitten in hoge grote koekenpan (ca. 30 cm doorsnede) met antiaanbaklaag. Hierin champignons ca. 2 min. bakken. Aardappelschijfjes toevoegen en ca. 3 min. al omscheppend meebakken. Prei toevoegen en ca. 3 min. meebakken. Eimengsel over aardappel-mengsel schenken en plakjes worst als waaier hierop leggen. Met spatel alles goed aandrukken. Onderkant van aardappelkoek op matig vuur met deksel op pan in ca. 10 min. goudbruin bakken. Vrijgekomen vocht afgieten. Met behulp van deksel koek keren en rest van olie in pan verhitten; andere zijde van aardappelkoek in ca. 5 min. ook goudbruin bakken. Veldsla mengen met sladressing. Aardappelkoek in 8 punten snijden. Op 4 borden elk 2 punten leggen. Salade erbij serveren.