bewaar
Wortelstamppot en snelle runderstoof
Wortelstamppot en snelle runderstoof
bewaar

Wortelstamppot en snelle runderstoof

Stoven betekent niet altijd uren wachten. Deze stoof is zo klaar en heerlijk bij de stamppot.

30 min. bereiden
92waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

winterpeen

1

ui

1200 g

stamppotaardappelen

2 el

traditionele olijfolie

600 g

runderreepjes

½ tl

kaneelpoeder

400 g

tomatenblokjes

Stoven betekent niet altijd uren wachten. Deze stoof is zo klaar en heerlijk bij de stamppot.

Aan de slag

1

Schil en snijd de winterpeen in stukken. Snipper de ui. Kook de aardappelen met de winterpeen in weinig water met eventueel zout in 20 minuten gaar.

2

Verhit in een braadpan de olijfolie en fruit de ui. Voeg de runderreepjes toe en bak ze 5 minuten mee. Bestrooi het vlees met de kaneel, peper en eventueel zout naar smaak en doe de tomatenblokjes erbij. Breng het vleesmengsel aan de kook en laat het zonder deksel op laag vuur 15-20 min. stoven.

3

Giet het aardappel-wortelmengsel af en vang het kookvocht op. Stamp het aardappel-wortelmengsel met ca. 100 ml kookvocht tot een smeuïge stamppot. Voeg naar smaak peper en eventueel zout toe. Verdeel de wortelstamppot over de borden en schep er de runderstoof bij.

algemeenVoor een wat kruidiger, minder zoet accent kan je in plaats van kaneel 2 tl gemalen komijn gebruiken.