bewaar
Aardappelschotel met gerookte makreel
Aardappelschotel met gerookte makreel
bewaar

Aardappelschotel met gerookte makreel

Handig: je schuift de groenten en aardappelen in de oven en die doet al het werk.

30 min. bereiden
96waarderingen

Ingrediënten

4 personen

6 el

traditionele olijfolie

400 g

winterpeen

400 g

gekookte rode biet

1

rode ui

425 g

aardappelpartjes met schil

7 g

verse tijm

200 g

makreelfilet lichtgerookt

3 el

balsamicoazijn

Handig: je schuift de groenten en aardappelen in de oven en die doet al het werk.

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 180 °C. Bakplaat met olijfolie insmeren. Peen schillen en in dunne schijven snijden, bieten in parten snijden. Peen in 5 min. beetgaar koken. Ui pellen en in ringen snijden. Peen, bieten, aardappelpartjes en uiringen omscheppen op bakplaat, bestrooien met tijmblaadjes en peper en zout. Schotel in 20 min. in oven goudbruin roosteren. Van makreel vel verwijderen, makreel fijnplukken. Over ovenschaal verdelen. Balsamicoazijn over gerecht druppelen en serveren met (versgemalen) peper erover.