Risotto met kip en andijvie
Aan de slag
Kook de risottorijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de helft van de knoflook fijn en pers de rest van de knoflook. Snijd de tomaten in reepjes. Snijd de kipfilet in brede repen.
Meng in een kommetjes de helft van de olie met de geperste knoflook. Bestrijk de kipfilet dun met de knoflookolie. Verhit de grillpan en rooster de kipfilet in 8-10 min. bruin en gaar. Bestrooi met peper en zout.
Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een wok en fruit de fijngesneden knoflook. Voeg de helft van de andijvie en de kruiden toe. Roerbak tot de groente een beetje is geslonken. Voeg de rest van de andijvie toe en bak 1-2 min. mee. Voeg de tomaten en 1 el olie van de tomaten (per 4 personen) toe en warm door. Verdeel de rijst en de groente over borden en leg de kip erop.
Risotto met kip en andijvie
hoofdgerecht
null personen
515 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de risottorijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de helft van de knoflook fijn en pers de rest van de knoflook. Snijd de tomaten in reepjes. Snijd de kipfilet in brede repen.
Meng in een kommetjes de helft van de olie met de geperste knoflook. Bestrijk de kipfilet dun met de knoflookolie. Verhit de grillpan en rooster de kipfilet in 8-10 min. bruin en gaar. Bestrooi met peper en zout.
Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een wok en fruit de fijngesneden knoflook. Voeg de helft van de andijvie en de kruiden toe. Roerbak tot de groente een beetje is geslonken. Voeg de rest van de andijvie toe en bak 1-2 min. mee. Voeg de tomaten en 1 el olie van de tomaten (per 4 personen) toe en warm door. Verdeel de rijst en de groente over borden en leg de kip erop.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g risottorijst
2 tenen knoflook
90 g zongedroogde tomaten in olie
400 g kipfilet
4 el traditionele olijfolie
800 g gesneden andijvie
2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
Dit heb je nodig
wok
grillpan