bewaar
Risotto met kip en andijvie
Risotto met kip en andijvie
bewaar

Risotto met kip en andijvie

20 min. bereiden
95waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

risottorijst

2 tenen

knoflook

90 g

zongedroogde tomaten in olie

400 g

kipfilet

4 el

traditionele olijfolie

800 g

gesneden andijvie

2 tl

gedroogde Italiaanse kruiden

Dit heb je nodig

  • wok

  • grillpan

Aan de slag

1

Kook de risottorijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de helft van de knoflook fijn en pers de rest van de knoflook. Snijd de tomaten in reepjes. Snijd de kipfilet in brede repen.

2

Meng in een kommetjes de helft van de olie met de geperste knoflook. Bestrijk de kipfilet dun met de knoflookolie. Verhit de grillpan en rooster de kipfilet in 8-10 min. bruin en gaar. Bestrooi met peper en zout.

3

Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in een wok en fruit de fijngesneden knoflook. Voeg de helft van de andijvie en de kruiden toe. Roerbak tot de groente een beetje is geslonken. Voeg de rest van de andijvie toe en bak 1-2 min. mee. Voeg de tomaten en 1 el olie van de tomaten (per 4 personen) toe en warm door. Verdeel de rijst en de groente over borden en leg de kip erop.