bewaar
Bourgondische lamsrack met rode aardappelen en gedroogd fruit
Bourgondische lamsrack met rode aardappelen en gedroogd
	 fruit
bewaar

Bourgondische lamsrack met rode aardappelen en gedroogd fruit

30 min. bereiden
40 min. wachten
43waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

aardappels met rode schil

5 eetlepels

olie

4

lamsracks

1 bol

knoflook

100 g

boter

2 takjes

verse rozemarijn

½ zakje

verse tijm

100 g

gewelde pruimen

100 g

gewelde abrikozen

300 ml

runderbouillon

Dit heb je nodig

  • ovenschaal

  • grillpan

Aan de slag

Kook de aardappelen 15 minuten en snijd ze in plakken. Bestrijk die dun met 2 eetlepels olie en gril ze aan beide zijden bruin gestreept. Verwarm de oven voor op 160 °C. Verwarm de rest van de olie in de koekenpan, bestrooi de lamsracks met zout en (versgemalen) peper. Braad het vlees kort aan en plaats ze in de ovenschaal. Leg de knoflook (met schil en al), de boter, de rozemarijn, de tijm, de aardappeltjes en het gewelde fruit bij de lamsracks in de oven. Schenk de bouillon erbij in de ovenschaal en braad het gerecht in 40 minuten gaar. Schep om de 10 minuten wat van het braadvocht over het vlees. Serveer de lamsracks met het fruit en de jus.

algemeensnijd een krop romaine sla in vieren en laat deze meesudderen in de oven.