bewaar
Knoflookboontjes met citroen
Knoflookboontjes met citroen
bewaar

Knoflookboontjes met citroen

20 min. bereiden
52waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

sperziebonen

1

citroen

2 el

olijfolie

2 tenen

knoflook

1 el

Japanse sojasaus

Dit heb je nodig

  • dunschiller

Aan de slag

Verwijder de harde puntjes van de sperziebonen, maar laat het sierlijke uiteinde eraan zitten. Kook de bonen 4-5 minuten in weinig water met zout (zonder deksel), giet ze af en laat ze goed uitlekken. Snijd met een dunschiller brede repen van de citroenschil (zorg dat je alleen het geel van de schil haalt, het witte smaakt bitter). Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de sperziebonen 2-3 minuten met de knoflook en de repen citroenschil, roer de laatste 30 seconden de sojasaus erdoor. Lekker bij gebraden kip.