
Ingrediënten
4 personen
500 g
koelverse gebroken sperzieboon
2
middelgrote eieren
250 g
cherrytomaten
1
afbakstokbrood
320 g
tonijnstukken in olie
½
rode ui
1 teen
knoflook
4 el
honing-mosterddressing
120 g
zwarte olijven zonder pit
Aan de slag
Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in ca. 8 min beetgaar. Giet de bonen af en spoel in een vergiet met koud water af en laat uitlekken.
Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard en snijd in partjes. Halveer de tomaatjes en bak het stokbrood in de oven af volgens aanwijzingen op verpakking. Laat de tonijn uitlekken en verdeel in stukken. Snijd de ui in ringen en pers de knoflook.
Meng de bonen, tomaat, tonijn, ui, knoflook en dressing erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de salade over de borden en garneer met partjes ei en olijven. Serveer het stokbrood erbij.