bewaar
Franse salade niçoise
Franse salade niçoise
bewaar

Franse salade niçoise

20 min. bereiden
302waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

koelverse gebroken sperzieboon

2

middelgrote eieren

250 g

cherrytomaten

1

afbakstokbrood

320 g

tonijnstukken in olie

½

rode ui

1 teen

knoflook

4 el

honing-mosterddressing

120 g

zwarte olijven zonder pit

Aan de slag

1

Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in ca. 8 min beetgaar. Giet de bonen af en spoel in een vergiet met koud water af en laat uitlekken.

2

Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard en snijd in partjes. Halveer de tomaatjes en bak het stokbrood in de oven af volgens aanwijzingen op verpakking. Laat de tonijn uitlekken en verdeel in stukken. Snijd de ui in ringen en pers de knoflook.

3

Meng de bonen, tomaat, tonijn, ui, knoflook en dressing erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de salade over de borden en garneer met partjes ei en olijven. Serveer het stokbrood erbij.