bewaar
Kalkoenfilet met appel-cranberrycompote
Kalkoenfilet met appel-cranberrycompote
bewaar

Kalkoenfilet met appel-cranberrycompote

20 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

boter

2 eetlepels

zonnebloemolie

1 zak

aardappelpartjes

4

appels

½ pot

cranberrycompote

500 g

gebroken sperziebonen

2

uien

1 zakje

verse tijm

350 g

kalkoenfilet à la minute

Aan de slag

1/4 van boter met 1 el olie in grote koekenpan verhitten en hierin aardappelpartjes in 15 min. goudbruin bakken. Geregeld omscheppen. Appels schillen, klokhuizen verwijderen en appels in stukjes snijden. Appels met compote en 25 g boter in pannetje mengen, aan de kook brengen en ca. 10 min. laten koken. Ondertussen bonen in ruim kokend water met zout naar smaak in ca. 8 min. gaarkoken. Afgieten. Uien pellen en snipperen. Laatste 5 min. met aardappelpartjes meebakken. Tijmblaadjes van takjes halen. Plakjes kalkoen met zout, peper en helft tijm bestrooien. Rest boter met 1 el olie verhitten en hierin plakjes kalkoen om en om in ca. 3 min. bruinbakken. Rest tijm met boontjes mengen. Vlees, aardappelpartjes en boontjes over 4 borden verdelen. Compote er apart bijgeven.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kalkoenfilet met appel-cranberrycompote

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig