bewaar
Kalkoenfilet met appel-cranberrycompote
Kalkoenfilet met appel-cranberrycompote
bewaar

Kalkoenfilet met appel-cranberrycompote

20 min. bereiden
17waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

boter

2 eetlepels

zonnebloemolie

1 zak

aardappelpartjes

4

appels

½ pot

cranberrycompote

500 g

gebroken sperziebonen

2

uien

1 zakje

verse tijm

350 g

kalkoenfilet à la minute

Aan de slag

1/4 van boter met 1 el olie in grote koekenpan verhitten en hierin aardappelpartjes in 15 min. goudbruin bakken. Geregeld omscheppen. Appels schillen, klokhuizen verwijderen en appels in stukjes snijden. Appels met compote en 25 g boter in pannetje mengen, aan de kook brengen en ca. 10 min. laten koken. Ondertussen bonen in ruim kokend water met zout naar smaak in ca. 8 min. gaarkoken. Afgieten. Uien pellen en snipperen. Laatste 5 min. met aardappelpartjes meebakken. Tijmblaadjes van takjes halen. Plakjes kalkoen met zout, peper en helft tijm bestrooien. Rest boter met 1 el olie verhitten en hierin plakjes kalkoen om en om in ca. 3 min. bruinbakken. Rest tijm met boontjes mengen. Vlees, aardappelpartjes en boontjes over 4 borden verdelen. Compote er apart bijgeven.