bewaar
Roergebakken spitskool met spekjes
Roergebakken spitskool met spekjes
bewaar

Roergebakken spitskool met spekjes

Spitskool wokken, wij zijn er dol op! Deze groente leent zich perfect voor Aziatische gerechten.

15 min. bereiden
288waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

witte snelkookrijst

2

middelgrote uien

1 teen

knoflook

250 g

magere spekblokjes

800 g

gesneden spitskool

2 el

kerriepoeder

29 g

Knorr groentesaus

300 ml

kraanwater

Spitskool wokken, wij zijn er dol op! Deze groente leent zich perfect voor Aziatische gerechten.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de uien in ringen en de knoflook in plakjes. Verhit een wok zonder olie of boter en bak de spekblokjes met de ui en knoflook 2 min. Voeg de spitskool toe en bak 5 min. mee.

2

Voeg de kerriepoeder, groentesausmix en het water toe, roer goed en laat 2 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper. Verdeel de rijst en het spitskoolmengsel over de borden.

Kool snijden

Instructievideo - 01:26 min.