bewaar
Gestoomde tofu met pittige sojadressing
Gestoomde tofu met pittige sojadressing
bewaar

Gestoomde tofu met pittige sojadressing

20 min. bereiden
7waarderingen

Ingrediënten

2 personen

½ blok

tofu naturel

2 eetlepels

olie

2 eetlepels

Japanse sojasaus

1 eetlepel

limoensap

1

rode peper

500 ml

kippenbouillon

1 zak

Chinese roerbakmix

2

bosuitjes

1 zakje

zwarte bonensaus

Dit heb je nodig

  • stoompan

Aan de slag

Laat de tofu uitlekken en snijd hem in 4 plakken. Dep de tofu goed droog met keukenpapier. Klop een dressing van 1 eetlepel olie met de sojasaus, het limoensap en 1 theelepel rode peper. Breng in een stoompan de bouillon aan de kook. Leg de tofu in het stoommandje in de pan en stoom de tofu 5-6 minuten. Verhit in een wok met antiaanbaklaag 1 eetlepel olie en fruit de rest van de rode peper. Voeg de roerbakmix toe en bak al omscheppend 3 minuten op hoog vuur. Voeg driekwart van de bosui en de zwarte-bonensaus toe en warm nog 1-2 minuten goed door. Verdeel de groenten over 2 borden en leg er de plakken tofu naast. Besprenkel met depittige sojadressing en bestrooi met de rest van de bosui.