Zuurkoolsalade met gegrilde appel en Leidse kaas

Advertentie
Ingrediënten
- 1 zak zuurkool (naturel (500 g))
- 2 goudreinetten
- 4 eetlepels olijfolie extra vierge
- 2 eetlepels appelsap
- 1 theelepel honing
- 150 g belegen kaas (Leids (stuk), in blokjes)
Keukenspullen
- appelboor
- grillpan
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Doe de zuurkool in een zeef, trek met een vork de zuurkool los en laat goed uitlekken. Verwijder met een appelboor het klokhuis uit de appels en snijd de ongeschilde appels in plakken van cm. Bestrijk de appels dun met olijfolie. Verhit een grillpan en bak de plakken appel aan beide kanten 1 minuut. Klop van de rest van de olie met het appelsap, de honing en zout en peper naar smaak een gladde dressing. Meng in een schaal de zuurkool met de kaas en de dressing. Verdeel de zuurkool over 4 borden en leg er de gegrilde appel bij. Lekker met een snee Fries roggebrood.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 255 kcal
- eiwit 14 g
- koolhydraten 6 g
-
vet 19 g
waarvan verzadigd 0 g