bewaar
Zuurkoolsalade met gegrilde appel en Leidse kaas
Zuurkoolsalade met gegrilde appel en Leidse kaas
bewaar

Zuurkoolsalade met gegrilde appel en Leidse kaas

15 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zak

zuurkool

2

goudreinetten

4 eetlepels

olijfolie extra vierge

2 eetlepels

appelsap

1 theelepel

honing

150 g

belegen kaas

Dit heb je nodig

  • appelboor

  • grillpan

Aan de slag

Doe de zuurkool in een zeef, trek met een vork de zuurkool los en laat goed uitlekken. Verwijder met een appelboor het klokhuis uit de appels en snijd de ongeschilde appels in plakken van cm. Bestrijk de appels dun met olijfolie. Verhit een grillpan en bak de plakken appel aan beide kanten 1 minuut. Klop van de rest van de olie met het appelsap, de honing en zout en peper naar smaak een gladde dressing. Meng in een schaal de zuurkool met de kaas en de dressing. Verdeel de zuurkool over 4 borden en leg er de gegrilde appel bij. Lekker met een snee Fries roggebrood.