Wil­de zalm­rol­le­tjes

(70) waardeer
voorgerecht 10 personen
3 70

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de harde puntjes van de asperges en kook ze in ruim water met zout in 1-2 min. beetgaar. Spoel de asperges direct af in een vergiet en laat ze goed uitlekken. Roer in een wijde kom het citroensap met de mierikswortel en de mayonaise tot een dressing. Voeg peper en zout naar smaak toe. Schep de asperges voorzichtig door de dressing en laat ze 10 min. liggen. Spreid een plak zalm uit en leg daarop 3-4 asperges. Rol de plak op en maak op die manier 10 zalmrolletjes. Leg de zalmrolletjes op een schaal. Roer de zure room door de overgebleven dressing en breng op smaak met peper en zout. Serveer de saus bij de zalmrolletjes.

Tip:

U kunt de zalmrolletjes een paar uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat ze voor serveren op kamertemperatuur komen. Bereid de saus vlak voor serveren.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 120 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 8 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.