bewaar
Wilde zalmrolletjes
Wilde zalmrolletjes
bewaar

Wilde zalmrolletjes

20 min. bereiden
70waarderingen

Ingrediënten

10 personen

200 g

groene aspergetips

2 el

citroensap

1 el

geraspte mierikswortel

1 el

mayonaise

10 plakjes

gerookte wilde zalm

1 bekertje

zure room

Aan de slag

Snijd de harde puntjes van de asperges en kook ze in ruim water met zout in 1-2 min. beetgaar. Spoel de asperges direct af in een vergiet en laat ze goed uitlekken. Roer in een wijde kom het citroensap met de mierikswortel en de mayonaise tot een dressing. Voeg peper en zout naar smaak toe. Schep de asperges voorzichtig door de dressing en laat ze 10 min. liggen. Spreid een plak zalm uit en leg daarop 3-4 asperges. Rol de plak op en maak op die manier 10 zalmrolletjes. Leg de zalmrolletjes op een schaal. Roer de zure room door de overgebleven dressing en breng op smaak met peper en zout. Serveer de saus bij de zalmrolletjes.

tip

algemeenU kunt de zalmrolletjes een paar uur van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Laat ze voor serveren op kamertemperatuur komen. Bereid de saus vlak voor serveren.