bewaar
Koffiegranita
Koffiegranita
bewaar

Koffiegranita

Makkelijk: maak deze granita 2 dagen van tevoren klaar.

10 min. bereiden
9 uur wachten
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

kristalsuiker

500 ml

hete espresso

Makkelijk: maak deze granita 2 dagen van tevoren klaar.

Aan de slag

Los de suiker al roerend op in de hete espresso en laat in 1 uur helemaal afkoelen. Schenk de koude espresso in een afsluitbare bak en zet min. 8 uur in de vriezer. Neem vlak voor het serveren uit de vriezer en maal de bevroren espresso in de keukenmachine fijn. Serveer in ijscoupes.

bereidingstipJe kunt de koffiegranita ook in een afsluitbare bak in de vriezer zetten en na 4 uur elke 30 min. met een vork losroeren.

combinatietipLekker met lobbig geslagen slagroom. Het gerecht is dan iets minder licht en niet meer lactosevrij.