Koffiegranita
Makkelijk: maak deze granita 2 dagen van tevoren klaar.
Ingrediënten
4 personen
50 g
kristalsuiker
500 ml
hete espresso
Aan de slag
Los de suiker al roerend op in de hete espresso en laat in 1 uur helemaal afkoelen. Schenk de koude espresso in een afsluitbare bak en zet min. 8 uur in de vriezer. Neem vlak voor het serveren uit de vriezer en maal de bevroren espresso in de keukenmachine fijn. Serveer in ijscoupes.
Koffiegranita
Makkelijk: maak deze granita 2 dagen van tevoren klaar.

nagerecht
null personen
50 kcal
10 min. bereiden
540 min. wachten
Aan de slag
Los de suiker al roerend op in de hete espresso en laat in 1 uur helemaal afkoelen. Schenk de koude espresso in een afsluitbare bak en zet min. 8 uur in de vriezer. Neem vlak voor het serveren uit de vriezer en maal de bevroren espresso in de keukenmachine fijn. Serveer in ijscoupes.
bereidingstip:Je kunt de koffiegranita ook in een afsluitbare bak in de vriezer zetten en na 4 uur elke 30 min. met een vork losroeren.
combinatietip:Lekker met lobbig geslagen slagroom. Het gerecht is dan iets minder licht en niet meer lactosevrij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)50 g kristalsuiker
500 ml hete espresso