bewaar
Piroshki (deegpakketje met vulling van spitskool, dille en ei)
Piroshki (deegpakketje met vulling van spitskool, dille en
		ei)
bewaar

Piroshki (deegpakketje met vulling van spitskool, dille en ei)

35 min. bereiden
20 min. wachten
64waarderingen

Ingrediënten

20 porties

300 g

spitskool

25 g

boter

200 ml

melk

1 tl

suiker

5

eieren

1 pakje

bladerdeeg

½ zakje

verse dille

Aan de slag

Doe de spitskool in een bak, strooi er 1 el zout over en laat minimaal 15 min. staan. Druk daarna de spitskool uit in een zeef of vergiet, knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Verhit de boter en bak hierin de spitskool 1-2 min. Schenk de melk erbij, breng aan de kook en laat 5-7 min. zachtjes doorkoken, breng op smaak met peper en zout en suiker. Giet de melk af en laat de spitskool afkoelen. Kook 4 eieren in 7-8 min. hard en snijd ze in kleine stukjes. Splits het andere ei en klop het eigeel los (het eiwit wordt in dit recept niet gebruikt). Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de plakjes bladerdeeg. Meng de spitskool met het fijngesneden ei en de dille. Leg in het midden van elke plak deeg wat koolmengsel, vouw het deeg dicht en bestrijk het met wat eigeel. Bak de piroshki's 20 min. in de oven.

algemeenOok lekker als feestelijk hapje.

algemeenFamilierecept Allerhande 13 2007. De piroshki's van Manja Aidinova en haar dochter Sacha Gertsik zijn dertig jaar geleden in de familie gekomen. Het recept heeft z'n oorsprong op het Russische schiereiland Krim. Sacha: 'Het is het ideale voorgerecht bij een feestelijk etentje. Maar ook als borrelhapje zijn piroshki's erg lekker.'

Eieren splitsen

Instructievideo - 00:36 min.