bewaar
Pittige koriandereieren met kerrierijst
Pittige koriandereieren met kerrierijst
bewaar

Pittige koriandereieren met kerrierijst

20 min. bereiden
41waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 pak

gele rijst

8

maïsscharreleieren

3

tomaten

1

ui

1 schaal

nasi/bami groentemix

5 eetlepels

zonnebloemolie

1½ eetlepel

milde kerriepoeder

1 theelepel

suiker

1 zakje

verse koriander

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

Rijst bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. Eieren in kokend water 8 min. laten koken, onder koude kraan laten schrikken en pellen. Tomaten schoonmaken en in stukjes snijden. Ui pellen en fijnsnijden. Peper uit nasi-bamipakket fijnsnijden. 2 el olie in steelpan verhitten en hierin ui en rode peper uit pakket 3 min. bakken. Stukjes tomaat en 1/2 tl kerriepoeder toevoegen en op matig vuur 5 min. laten pruttelen. Suiker en naar smaak zout toevoegen. Eieren in saus leggen. Rest olie ondertussen in wok verhitten. Hierin nasi-bamigroente (behalve taugé) 5 min. roerbakken. 1 el kerriepoeder 1 min. meebakken. Rijst, taugé en naar smaak zout en peper erdoor scheppen. Koriander fijnsnijden. Helft met eieren en tomatensaus mengen. Kerrierijst op 4 borden scheppen. Met lepel diepe kuil in midden van rijst maken en eieren met saus erin scheppen. Rest koriander erover strooien.