bewaar
Kerriespruitjes
Kerriespruitjes
bewaar

Kerriespruitjes

Zo lust iedereen ze wel: gebakken met spek, ui en knoflook en gekruid met tijm en kerriepoeder.

30 min. bereiden
licht pittig
511waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

spruitjes

1

ui

150 g

katenspek

1

prei

250 g

champignons

3 tenen

knoflook

2 el

traditionele olijfolie

1 el

kerriepoeder

1 tl

grove mosterd

1 tl

sambal oelek

4 takjes

verse tijm

50 ml

verse slagroom

Zo lust iedereen ze wel: gebakken met spek, ui en knoflook en gekruid met tijm en kerriepoeder.

Aan de slag

1

Kook de spruitjes 10 min. voor. Snijd de ui fijn en de katenspek in reepjes. Maak de prei schoon en snijd in dunne ringen. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Pers de knoflook.

2

Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui en het spek goudbruin. Voeg de prei, champignons en de knoflook toe en fruit even mee. Voeg de kerrie, mosterd, sambal en een scheutje water toe. Haal de blaadjes tijm van de takjes en doe ze bij het groentemengsel. Voeg de beetgare spruitjes en een scheutje room toe.

tip

bereidingstipLiever een wat mildere sambal? Sambal badjak bevat gebakken uien en is minder geconcentreerd dan sambal oelek.

Prei wassen

Instructievideo - 00:29 min.