bewaar
Gevulde eieren met ansjovis en peterselie
Gevulde eieren met ansjovis en peterselie
bewaar

Gevulde eieren met ansjovis en peterselie

25 min. bereiden
95waarderingen

Ingrediënten

20 porties

10

eieren

40 g

roomboter

1 bakje

verse peterselie

4

ansjovisfilets

½ potje

kappertjes

Aan de slag

Doe de eieren in een pan met koud water en breng het water aan de kook. Laat op laag vuur 8 min. zachtjes koken. Haal de eieren uit de pan en spoel ze af onder koud stromend water. Pel de eieren en halveer ze. Wip de dooiers voorzichtig uit de eieren. Meng ze in een kom met de roomboter en de peterselie. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Vul de halve eieren voorzichtig met een lepeltje met het boter-eierdooiermengsel. Leg op elke eihelft een stukje ansjovis en een paar kappertjes.

tip

algemeenAls u voor het vullen van de eieren een spuitzak met een kartelmondje gebruikt, zien de eieren er nog mooier uit.

Gevulde eieren maken

Instructievideo - 01:40 min.