bewaar
Filokaneelkoekjes met kwark
Filokaneelkoekjes met kwark
bewaar

Filokaneelkoekjes met kwark

20 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

sinaasappels

25 g

kristalsuiker

2 theelepels

kaneelpoeder

25 g

boter

5 vellen

filobladerdeeg

1 pot

kwark aardbei (0% vet

Dit heb je nodig

  • bakplaat bekleed met bakpapier

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 180 °C. Schil van 1 sinaasappel boven kommetje raspen en met suiker en kaneel mengen. Sinaasappels schillen en in stukjes snijden. Boter in steelpannetje op laag vuur smelten, maar niet bruin laten worden. Velletjes filodeeg elk in 4 gelijke stukken knippen. Velletjes 1 voor 1 licht beboteren en in 4 stapeltjes op bakpapier op bakplaat leggen. Stapeltjes bestrooien met kaneel-sinaasappelsuiker. In 5 min. goudbruin en knapperig bakken. Beetje laten afkoelen. Op elk bord krokante koek leggen. Kwark ernaast scheppen en stukjes sinaasappel erbij geven.