bewaar
Appelcupcake
Appelcupcake
bewaar

Appelcupcake

Met kaneel en een beetje citroen.

15 min. bereiden
30 min. oventijd
30 min. wachten
162waarderingen

Ingrediënten

4

Elstar appels

200 g

ongezouten roomboter

150 g

lichtbruine basterdsuiker

2

middelgrote eieren

200 g

zelfrijzend bakmeel

½

citroen

2 tl

kaneelpoeder

Dit heb je nodig

  • muffinvorm

  • bakpapier

Met kaneel en een beetje citroen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de appels, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in dunne schijfjes. Smelt de boter en roer de suiker erdoorheen. Klop de eieren los. Zeef het bakmeel en schep samen met de losgeklopte eieren door het boter-suikermengsel. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Schep als laatste de kaneel, appelschijfjes en citroenrasp door het beslag.

2

Bekleed de bodem en de zijkanten van de vormpjes met bakpapier. Schep het beslag erin. Bak de cakejes in 30 min. goudbruin en gaar. Laat de cakejes eerst 10 min. in de vorm afkoelen en daarna nog eens 20 min. op een rooster.

tip

variatietipVoor extra smaak kun je nog grofgehakte pecannoten of walnoten aan het beslag toevoegen (100 g per 8 stuks).

Cupcakes maken

Instructievideo - 00:44 min.