bewaar
Peren-amandelcrumble met kardemom
Peren-amandelcrumble met kardemom
bewaar

Peren-amandelcrumble met kardemom

20 min. bereiden
1 uur 15 min. wachten
56waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

stevige handperen

1 fles

rodebessensap

1 theelepel

kardemompoeder

1 zakje

amandelschaafsel

50 g

bloem

50 g

koude boter

50 g

suiker

200 ml

slagroom

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • eenpersoonsovenschaaltjes, ingevet

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in blokjes. Breng het bessensap met de peer aan de kook en zet het vuur daarna uit. Laat het sap minstens 1 uur in de peren trekken. Maal in een keukenmachine het amandelschaafsel fijn. Voeg de bloem, boter en suiker toe en maal alles tot grove kruimels. Laat de peren uitlekken, en verdeel ze over de ovenschaaltjes. Bestrooi met de kardemom en de kruimels. Bak de perencrumble in circa 15-20 minuten goudbruin. Laat hem tot lauwwarm afkoelen en serveer met lobbige, ongezoete slagroom.

tip

algemeenCrumble met een twist? Vervang de helft van het bessensap door rode port.