Pit­ti­ge bloem­kool­stamp­pot met to­nijn

(88) waardeer
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 88

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bloemkool schoonmaken, in kleine roosjes snijden. Aardappelen in grote pan in laagje water met zout aan de kook brengen. Na 5 min. bloemkool toevoegen en samen in nog ca. 10 min. gaarkoken. Rode pepers schoonmaken, zaadjes verwijderen en peper in zeer smalle reepjes snijden. Uien en knoflook schillen en fijnsnijden. In koekenpan olie verhitten en hierin rode peper en ui 3 min. bakken. Knoflook en kerriepoeder toevoegen en 1 min. meebakken. Tonijn in kleine stukjes verdelen. Bloemkool bij aardappelen doen, uimengsel toevoegen en samen grof stampen. Helft bieslook erboven knippen en met tonijn erdoor scheppen. Naar smaak zout en peper toevoegen. Goed doorwarmen. Stamppot over 4 borden verdelen. Rest bieslook erboven fijnknippen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 458 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 36-37

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.