bewaar
Pittige bloemkoolstamppot met tonijn
Pittige bloemkoolstamppot met tonijn
bewaar

Pittige bloemkoolstamppot met tonijn

20 min. bereiden
91waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 grote

bloemkool

1 zak

aardappels

2 kleine

rode pepers

2

uien

2 teentjes

knoflook

4 eetlepels

zonnebloemolie

1 eetlepel

kerriepoeder

3 zakjes

tonijn

1 zakje

verse bieslook

Aan de slag

Bloemkool schoonmaken, in kleine roosjes snijden. Aardappelen in grote pan in laagje water met zout aan de kook brengen. Na 5 min. bloemkool toevoegen en samen in nog ca. 10 min. gaarkoken. Rode pepers schoonmaken, zaadjes verwijderen en peper in zeer smalle reepjes snijden. Uien en knoflook schillen en fijnsnijden. In koekenpan olie verhitten en hierin rode peper en ui 3 min. bakken. Knoflook en kerriepoeder toevoegen en 1 min. meebakken. Tonijn in kleine stukjes verdelen. Bloemkool bij aardappelen doen, uimengsel toevoegen en samen grof stampen. Helft bieslook erboven knippen en met tonijn erdoor scheppen. Naar smaak zout en peper toevoegen. Goed doorwarmen. Stamppot over 4 borden verdelen. Rest bieslook erboven fijnknippen.