bewaar
Fragole al vino rosso
Fragole al vino rosso
bewaar

Fragole al vino rosso

20 min. bereiden
12 uur wachten
34waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 x 250 g

aardbeien

100 g

suiker

250 ml

rode wijn

1

citroen

Aan de slag

Doe de aardbeien met de suiker in een kom, schenk de wijn erover en marineer het geheel zo lang mogelijk -liefst een halve etmaal- in de koelkast. Rasp van de citroen de schil eraf. Neem de aardbeien uit de marinade en laat het marinadevocht met de citroenrasp in een pannetje op halfhoog vuur inkoken, tot het na 10-15 min. stroperig begint te worden. Laat de wijnsaus een beetje afkoelen (bijvoorbeeld door de pan in een grotere pan met ijskoud water te zetten) en serveer de aardbeien met de wijnsaus.

algemeenHoe langer u de aardbeien marineert, hoe lekkerder ze worden. Marineer ze het liefst al een dag van tevoren.