bewaar
Pittige tomatendrank met olijvenkoekje
Pittige tomatendrank met olijvenkoekje
bewaar

Pittige tomatendrank met olijvenkoekje

25 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

6 personen

2 eetlepels

groene olijven

100 g

geraspte oude kaas

4 eetlepels

sherry

½ theelepel

piment

500 ml

tomatensap

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de stukjes olijf door de geraspte kaas. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel er eetlepels olijven-kaasmengsel over. Bak de olijvenkoekjes in 10-15 minuten goudbruin, laat ze afkoelen en uitharden. Roer de sherry met het pimentpoeder door het tomatensap. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Serveer het tomatendrankje in borrelglaasjes met een olijvenkoekje op de rand.

tip

algemeenDe tomatendrank en koekjes meenemen? Vervoer de drank een thermoskan, de olijvenkoekjes in een trommel.