Basisrecept biefstuk bakken
Aan de slag
Haal het vlees uit de verpakking, leg op een bord en dek af met vershoudfolie. Laat in ca. 30 min. op kamertemperatuur komen. Dep droog met keukenpapier en bestrooi vlak voor het bakken met versgemalen zwarte peper en zout.
Verhit de heft van de olie en boter in een koekenpan. Laat twee biefstukken in de pan glijden als de boter begint te kleuren en het schuim is weggetrokken. Bak het vlees in 1 minuut aan beide zijden op hoog vuur. Matig het vuur en bak de biefstukken verder. Voor rood 2-3 min.; medium 3-4 min.; doorbakken 5-6 min. Keer halverwege. Gebruik hiervoor een tang; door met een vork in het vlees te prikken verliest het zijn vleessappen en wordt het vlees minder mals. Houd de boter in beweging door de pan aan de steel te bewegen.
Haal de biefstukken uit de pan, wikkel ze in aluminiumfolie en laat ze 5 minuten rusten. De vleessappen verdelen zich nu over het vlees, zodat het minder vocht verliest bij het aansnijden. Herhaal met de overige twee biefstukken. Bestrooi de biefstukken met peper en evt. zout en serveer.
Biefstuk met pepersaus maken
Instructievideo - 04:54 min.
Basisrecept biefstuk bakken
hoofdgerecht
null personen
265 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Haal het vlees uit de verpakking, leg op een bord en dek af met vershoudfolie. Laat in ca. 30 min. op kamertemperatuur komen. Dep droog met keukenpapier en bestrooi vlak voor het bakken met versgemalen zwarte peper en zout.
Verhit de heft van de olie en boter in een koekenpan. Laat twee biefstukken in de pan glijden als de boter begint te kleuren en het schuim is weggetrokken. Bak het vlees in 1 minuut aan beide zijden op hoog vuur. Matig het vuur en bak de biefstukken verder. Voor rood 2-3 min.; medium 3-4 min.; doorbakken 5-6 min. Keer halverwege. Gebruik hiervoor een tang; door met een vork in het vlees te prikken verliest het zijn vleessappen en wordt het vlees minder mals. Houd de boter in beweging door de pan aan de steel te bewegen.
Haal de biefstukken uit de pan, wikkel ze in aluminiumfolie en laat ze 5 minuten rusten. De vleessappen verdelen zich nu over het vlees, zodat het minder vocht verliest bij het aansnijden. Herhaal met de overige twee biefstukken. Bestrooi de biefstukken met peper en evt. zout en serveer.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
4 biefstukken
4 el milde olijfolie
2 el ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
keukenpapier
aluminiumfolie