Basisrecept biefstuk bakken
bewaar
bewaar

Basisrecept biefstuk bakken

15 min. bereiden

3 ingrediënten

Aan de slag

Haal het vlees uit de verpakking, leg op een bord en dek af met vershoudfolie. Laat in ca. 30 min. op kamertemperatuur komen. Dep droog met keukenpapier en bestrooi vlak voor het bakken met versgemalen zwarte peper en zout.

Verhit de heft van de olie en boter in een koekenpan. Laat twee biefstukken in de pan glijden als de boter begint te kleuren en het schuim is weggetrokken. Bak het vlees in 1 minuut aan beide zijden op hoog vuur. Matig het vuur en bak de biefstukken verder. Voor rood 2-3 min.; medium 3-4 min.; doorbakken 5-6 min. Keer halverwege. Gebruik hiervoor een tang; door met een vork in het vlees te prikken verliest het zijn vleessappen en wordt het vlees minder mals. Houd de boter in beweging door de pan aan de steel te bewegen.

Haal de biefstukken uit de pan, wikkel ze in aluminiumfolie en laat ze 5 minuten rusten. De vleessappen verdelen zich nu over het vlees, zodat het minder vocht verliest bij het aansnijden. Herhaal met de overige twee biefstukken. Bestrooi de biefstukken met peper en evt. zout en serveer.

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Biefstuk met pepersaus maken

Instructievideo - 04:54 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Basisrecept biefstuk bakken

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig