bewaar
Spaghetti in tomatenroomsaus en wodka
Spaghetti in tomatenroomsaus en wodka
bewaar

Spaghetti in tomatenroomsaus en wodka

25 min. bereiden
386waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

spaghetti

1 blik

tomatenblokjes

200 g

spekreepjes

2 teentjes

knoflook

1

gedroogd chilipepertje

125 ml

crème fraîche

2 eetlepels

wodka

Dit heb je nodig

  • staafmixer of keukenmachine

Aan de slag

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Pureer de tomatenblokjes met vocht met een staafmixer of in een keukenmachine. Bak de spekreepjes in een droge koekenpan krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Schep de helft van het spekvet uit de pan. Haal de pan van het vuur en schep de knoflook, gepureerde tomaten en chilipeper door het overgebleven spekvet. Zet de pan weer op het vuur. Laat de saus op middelhoog vuur tot ongeveer de helft inkoken. Roer de crème fraîche en de wodka door de tomatensaus. Breng op smaak met zout en peper. Giet de spaghetti af, schep 'm door de saus, verdeel 'm over vier borden en strooi de spekreepjes erover. Lekker met een rucolasalade (kijk voor het recept op www.ah.nl/allerhande).

tip

algemeenGeen wodka? Je kunt 't vervangen door jonge jenever. Of weglaten.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.