bewaar
Gestoomde zalm met citruscouscous
Gestoomde zalm met citruscouscous
bewaar

Gestoomde zalm met citruscouscous

15 min. bereiden
49waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

kippenbouillon

2 bakjes

stoomvis Schotse zalmfilet

300 g

doperwten

1 blikje

maïskorrels

250 g

couscous

3 eetlepels

olijfolie

1

mandarijn

1 zakje

verse bieslook

Aan de slag

Breng de bouillon aan de kook. Stoom intussen de zalmfilet in de magnetron gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar het stoomvocht. Schep de bevroren doperwtjes en de maïskorrels door de droge couscous, roer de olie erdoor en schenk de hete bouillon erover. Breng de couscous op smaak met peper en verwarm hem nog 3-4 minuten op vol vermogen in de magnetron. Schep het mandarijnensap door de couscous en verdeel de couscous over vier borden. Schep op ieder bord een stuk gestoomde vis, schenk desgewenst wat van het stoomvocht over de couscous. Bestrooi elk gerecht met bieslook.