Gestoomde zalm met ui-bieslookboter

Advertentie
Ingrediënten
- 1 zakje verse bieslook ((25 g), fijngesneden)
- 1 rode ui (fijngesnipperd)
- 125 g zachte roomboter
- 4 stukken zalmfilet (of zalmhaasjes van gelijke grootte, ca. 500 g)
- 200 g peultjes
- 200 g sugar snaps
- 1 kleine broccoli ((200 g), in roosjes)
Keukenspullen
- stoompan
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In kom bieslook en uisnippertjes met vork door boter mengen. Kruidenboter op smaak brengen met zout en peper. Zalm met zout en peper bestrooien en in ingevette stoominzet of RVS vergiet leggen. Peulen, sugar snaps en broccoliroosjes rond zalm leggen. Stoominzet of vergiet boven laag kokend water in pan hangen (mag water niet raken). Deksel erop leggen en zalm en groenten in 6-7 min. gaarstomen. Vis op bord leggen, groenten eromheen scheppen en kruidenboter op warme vis leggen. Lekker met risotto.
Tip:
Behalve stomen is grillen ook een vetarme bereidingswijze, die het beste in zalm naar boven haalt.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 555 kcal
- eiwit 30 g
- koolhydraten 7 g
- vet 45 g