bewaar
Gestoomde zalm met ui-bieslookboter
Gestoomde zalm met ui-bieslookboter
bewaar

Gestoomde zalm met ui-bieslookboter

20 min. bereiden
38waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zakje

verse bieslook

1

rode ui

125 g

zachte roomboter

4 stukken

zalmfilet

200 g

peultjes

200 g

sugar snaps

1 kleine

broccoli

Dit heb je nodig

  • stoompan

Aan de slag

In kom bieslook en uisnippertjes met vork door boter mengen. Kruidenboter op smaak brengen met zout en peper. Zalm met zout en peper bestrooien en in ingevette stoominzet of RVS vergiet leggen. Peulen, sugar snaps en broccoliroosjes rond zalm leggen. Stoominzet of vergiet boven laag kokend water in pan hangen (mag water niet raken). Deksel erop leggen en zalm en groenten in 6-7 min. gaarstomen. Vis op bord leggen, groenten eromheen scheppen en kruidenboter op warme vis leggen. Lekker met risotto.

algemeenBehalve stomen is grillen ook een vetarme bereidingswijze, die het beste in zalm naar boven haalt.