bewaar
Tagliatelle met tuinerwtensaus en coburgerham
Tagliatelle met tuinerwtensaus en coburgerham
bewaar

Tagliatelle met tuinerwtensaus en coburgerham

Met ui en tuinerwten maak je snel een groentesaus voor bij de pasta.

15 min. bereiden
169waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

tagliatelle

1

middelgrote ui

400 g

kastanjechampignon

1 el

milde olijfolie

450 g

diepvries tuinerwten

½

groentebouillontablet

150 ml

heet water

140 g

coburgerham

125 ml

kookroom

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Met ui en tuinerwten maak je snel een groentesaus voor bij de pasta.

Aan de slag

1

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen de ui en snijd de champignons in plakjes. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en fruit de ui 2 min. Voeg vervolgens de tuinerwten toe en bak nog 2 min. mee. Verkruimel de bouillontablet erboven en voeg het hete water toe. Breng aan de kook en kook de tuinerwten in 4 min. gaar.

2

Verhit de rest van de olie in een andere koekenpan en bak de champignons 5 min. op hoog vuur. Snijd ondertussen de ham in reepjes.

3

Neem de tuinerwten van het vuur en roer de room erdoor. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Verwarm de saus 3 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de tagliatelle door de saus. Verdeel over de borden en serveer met de ham en champignons erop.