Verwarm de ovengrill voor. Snijd de steelaanzet van de peper, snijd vervolgens de peper in flinterdunne ringetjes en verwijder de zaadjes. Schil de mango met een dunschiller en snijd het vruchtvlees in dunne plakken van de pit. Halveer de plakken. Roer in een kom de honing los met het sinaasappelsap en het kaneelpoeder. Schep de mango en peperringetjes erdoor. Verdeel het mengsel in een kleine lage ovenschaal en schuif deze 10 cm onder de hete grill. Laat de mango in 5-8 minuten goudbruin en zacht worden, schep regelmatig om. Let op dat de peperringetjes niet verbranden. Verdeel het ijs over vier schaaltjes en schep de mango met rode peper erover.
- algemeenBevalt deze bijzondere combinatie? Probeer dan ook eens toetjes in combinatie met kruiden, zoals tijm of basilicum.
Gerelateerde recepten
Slagroomijs met mango en rode peper

nagerecht
4 personen
220 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de ovengrill voor. Snijd de steelaanzet van de peper, snijd vervolgens de peper in flinterdunne ringetjes en verwijder de zaadjes. Schil de mango met een dunschiller en snijd het vruchtvlees in dunne plakken van de pit. Halveer de plakken. Roer in een kom de honing los met het sinaasappelsap en het kaneelpoeder. Schep de mango en peperringetjes erdoor. Verdeel het mengsel in een kleine lage ovenschaal en schuif deze 10 cm onder de hete grill. Laat de mango in 5-8 minuten goudbruin en zacht worden, schep regelmatig om. Let op dat de peperringetjes niet verbranden. Verdeel het ijs over vier schaaltjes en schep de mango met rode peper erover.
algemeen:Bevalt deze bijzondere combinatie? Probeer dan ook eens toetjes in combinatie met kruiden, zoals tijm of basilicum.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 rode peper
1 rijpe mango
2 eetlepels honing
1 eetlepel sinaasappelsap
1 theelepel kaneelpoeder
500 ml slagroomijs
Dit heb je nodig
lage ovenschaal