Amuse van geitenkaas, olijf en pistache
Deze amuse heeft van alles wat: hij is hartig, fris en klein maar fijn!

Advertentie
Ingrediënten
- 50 g ongezouten pistachenoten
- ½ medium handsinaasappel
- 200 g zachte geitenkaas naturel
- 8 groene olijven knoflook
Keukenspullen
- 8 tapasprikkers
Advertentie
Bereiden
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 4 min. Neem uit de pan, laat afkoelen en hak zo fijn mogelijk. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Meng de geitenkaas met 1 tl sinaasappelrasp (per 8 porties), peper en zout.
- Verdeel de geitenkaas in porties en kneed er met koele handen mooie ronde balletjes van rondom de olijven. Wentel de geitenkaas door de pistache en steek in elk balletje een tapasprikker.
Advertentie
Voedingswaarden (per stuk)
- energie 120 kcal
- eiwit 5 g
-
koolhydraten 2 g
waarvan suikers 1 g -
vet 10 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 240 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Amuse van geitenkaas, olijf en pistache
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Amuse van geitenkaas, olijf en pistache
- 50 g ongezouten pistachenoten
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 4 min. Neem uit de pan, laat afkoelen en hak zo fijn mogelijk.
- ½ medium handsinaasappel
- 200 g zachte geitenkaas naturel
Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil. Meng de geitenkaas met 1 tl sinaasappelrasp (per 8 porties), peper en zout.
- 8 groene olijven knoflook
Verdeel de geitenkaas in porties en kneed er met koele handen mooie ronde balletjes van rondom de olijven.
Wentel de geitenkaas door de pistache en steek in elk balletje een tapasprikker.