bewaar
Parelhoen met appelcompote
Parelhoen met appelcompote
bewaar

Parelhoen met appelcompote

1 uur 30 min. bereiden
30waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

parelhoen

3 tl

chilipoeder

2 tl

kaneel

1 tl

zout

50 g

ongezouten roomboter

2 el

traditionele olijfolie

2 tenen

knoflook

3 stuks

takje rozemarijn

4

Elstar appels

100 ml

cider

Aan de slag

1

Laat de parelhoen ca. 30 min. van tevoren op kamertemperatuur komen. Roer in een kommetje de chilipoeder, kaneel, peper en het zout door elkaar. Strooi 1 tl kruiden in de buikholte van de parelhoen. Stop 1 el boter in de buikholte. Bestrooi de parelhoen met de rest van de kruiden.

2

Verhit de rest van de boter en de olijfolie in een braadpan en bak de parelhoen in ca. 10 min. rondom bruin. Plet de knoflooktenen met de platte kant van een mes en voeg samen met ⅔ van de rozemarijn toe aan het bakvet. Braad de parelhoen met de deksel op de pan in ca. 1 uur zachtjes gaar, keer regelmatig.

3

Schil ondertussen de appels en snijd in blokjes. Kook in een pan de appels met de cider in ca. 10 min. zachtjes gaar en laat het vocht verdampen. Leg de parelhoen op een schaal en laat ca. 5 min. rusten. Ris de rest van de rozemarijnnaaldjes van het takje, snijd fijn en roer door de compote. Serveer apart bij de parelhoen. Serveer met aardappelkroketjes en gesmoorde spitskool.